Ученици от VIII  до XII клас от училищата в община

...
Ученици от VIII  до XII клас от училищата в община
Коментари Харесай

Ученици дискутираха по темата: „Как да общуваме по-добре?“

Ученици от VIII  до XII клас от учебните заведения в община Троян участваха в полемика по метода „ Световно кафене “, състояла се на 10.05.2022 година в Информационно-културен център – Троян.

Младежите обсъждаха тематиката: „ Как да поддържаме връзка по-добре? “. Те образуваха своите отзиви и визии по следните въпроси:

1. Какво би трябвало да се усъвършенства в общуването сред възпитаници и учители?

2. Какво би трябвало да се промени в общуването сред учители и родители?

3. Какво би трябвало да се усъвършенства в общуването сред родители и деца?

4. Какви правила, правила, положителни практики би трябвало да се основат в учебно заведение за възстановяване на общуването сред всички? Какви интензивности може да създадат учителите, учениците и учебното заведение като институция за възстановяване на общуването?

5. Какво ни пречи да поддържаме връзка добре? Какви закани и проблеми съществуват, които „ спъват “ общуването сред всички в учебно заведение? Кои са аргументите за неприятното другарство?

6. Аз си бленувам, когато отида на учебно заведение да……..

Събитието бе проведено от Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните –гр. Троян с модератор психолога Йордан Танковски. Дискусията способства за развиването на отзивчивите умения на участниците, на работата в екип, трупането на потребен опит, изведоха се хрумвания за това какво усъвършенства и надгражда общуването и по какъв начин да се усъвършенства общуването сред родители-учители-ученици. Накрая учениците излязоха с предложение идната полемика да бъде с учители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР